cumhurbaşkanını halkın seçmesi

    halk cumhurbaşkanını seçecek altyapıya henüz sahip değildir ve nedense bazı vatandaşlar gerçekleri görmek istememektedir. halkın adayların vasıflarını araştırabileceği imkanlar henüz genele ulaşmamıştır. hadi onu bırakalım cumhurbaşkanının görevi tam olarak nedir sorusuna yanıt veremeyen insanlar vardır.
    bu ülkede haklı olarak önce ekonomik şartların düzelip düzelmeyeceği kaygısıyla oy verilmektedir ve kendi geçim derdine düşmüş halkın ne yazık ki cumhurbaşkanını da aynı düşüncelerle seçme ihtimali vardır.

    halk diyince şehirlerdeki -ekonomik sınıf farketmez-gündemi takip eden insanlar kastediliyor sanırım fakat halkımız doğuda henüz türkçe konuşamayan kadınlarımız, okumayazma bilmeyen çocuklarımızdır da.

    buarada sanırım artık halkın seçtiği milletvekilleri insandan ya da halktan sayılmamaya başladı.
    kısaca bu öneriyi fazla romantik bulmaktayım.
    (03.05.2007 22:13)

istibdat

    osmanlıca'da "zorba yönetim" anlamına gelen kelime. b ve d'nin yanyana gelmesiyle oluşan sevimli bir ahengi var.
    (03.05.2007 21:16)

cumhurbaşkanını halkın seçmesi

    halkın kendini yönetecek altyapıya sahip olmadığını , vasfa değil şahsa oy vereceğini düşündüğüm için karşı çıktığım bir öneri.
    bu ülke seçimle akp'yi tek parti olarak lider yaptı. sonra insanlar "aman tanrım cumhurbaşkanı da aynı partiden olursa bunlar ülkeyi ele geçirir hede hödö" dediler, ve şimdi aynı insanlar akp'yi seçen halktan cumhurbaşkanı seçmelerini istiyor. anlamadım ben bu işi.
    (03.05.2007 20:59)

matematik

    nedense zekanın doğrudan ölçüm kriteri olarak alınan rakam cumhuriyeti. eğer küçük yaşta matematik işlemlerini kafadan yapıyorsanız süper zeka damgasını yapıştırıverirler fakat size agucuk bugucuk yapan teyzeye aynı yaşta hayatın anlamını falan saysanız "hehe pek de akıllı çocuk yahu"dan ötesine geçemezsiniz.
    (03.05.2007 20:52)

türkçe ezan

    din- ibadet gibi manevi olaylara mistik havayı veren ulaşılmazlıktır.
    arapça, türkler için yabancı bir dildir günümüzde çoğu insan arapça konuşmuyor haliyle. bu yüzden arapça bence ezana ulaşılmaz ve ulu bir anlam- hava katıyor. türkçe kuran okunmalı ve duaların anlamları bilinmeli tabi ki fakat türkçe ezan -kulağım alışmadığından olsa gerek- bana biraz uzak görünüyor.
    tabi olsa karşı çıkmam belki de alışırım kim bilir..
    (03.05.2007 20:48)

recep tayyip erdoğan

    destekçilerinin, "bi kere ülke oy verdi istediğini seçti, karşı çıkanlar asıl kendileri demokrasiye karşılar! halk kimi istediğini gösterdi..." gibi boş savunmalarla gezindiği başbakanımız.
    nedense şu unutulmuştur ki, anayasanın değiştirilemez maddelerinin içinde demokrasi olduğu kadar laiklik vardır. mustafa kemal ve diğer nice aydınların t.c'yi kurdğu yıllarda insanlar laikliğe ve modernleşmeye ne oranda sıcak bakıyorlardı acaba!?
    bir noktadan sonra öne çıkan milletin ne istediği değil, devletin atomları gereğinin uygulanması olmalıdır.
    yobazlığın dibine vurmuş koca bir topluluktan laik cumhuriyet yaratma sürecinde demokrasiden öte bilinçlendirmeye ve neyin doğru olduğunu bulmaya yönelik bir plan yapılmış, bu altyapının akabinde demokrasi gelmiştir.. eğer bu laik düzen tehlikeye girerse demokrasi şartları değişikliğe uğramalı gibi bir düşünce doğuverdi kafamda birden..
    (17.04.2007 00:00)

14 nisan 2007 cumhuriyet mitingi

    "ben varım; bu da düşüncem" diyebilmenin bir yolu. damlalar birleşip bir göl yaratacak gibi gözüküyor..
    *
    (13.04.2007 20:33)

ağda

    kılları ya da tüyleri traş bıçağına nazaran daha yumuşak ve seyrek çıkaran eritilmiş şeker. sıcak ağda, soğuk ağda, ılık ağda, sir ağda, el ağdası gibi çeşitleri bulunur. ilk uygulandığı bölgeyi çok acıtır fakat sonra acı eşiği düşüyor heralde alışıyor insan.
    (13.04.2007 00:00)

türk milletinin yüzde sekseni aptaldır

    aziz nesin'in yıllar önce söylediği , oldukça fazla tepki almış sözü.
    bir kere aptal; mevcut zekasını yeteri kadar kullanmayan demektir.. e bu durumda aziz nesin'in türk insanı zeka seviyesi ile ilgili bi laf ettiği söylenemez.
    zaten gerizekalı da dese ne farkeder. ben çıksam burdan hepiniz aptalsınız desem kim üzerine alınır? kim kendinin akıllı olduğunu kanıtlamaya çalışır?
    hem aziz nesin'in söylediği yalan değil. bu eğitim sistemi ve bu iç politikalarla türk insanı zekasını kullanamamaktadır yeteri kadar.. -tabii ki kendimi de içine dahil ediyorum-.
    başka ülkelerlede birşey kıyaslamaya gerek yok kanımca.
    (13.04.2007 19:16)

paco de lucia

    vicente amigo adlı bir veliahtı bulunan flamenko aşmış gitaristi.
    (08.04.2007 00:00)

sezaryen

    kendiliğinden çıkmadığı için bu bebeklerin yükselen burcu da olmaz. * ayrıca anneye düşkün olmuyorlar gerçekten..
    (07.04.2007 11:27)

ateizm

    çok zor olan bir "inançsızlık" ve hatta tekbaşınalık...
    iyi bir ateist olmak için cesaret, din felsefesiyle geçmiş uzun bir zaman ve hafiften sıyırmış olmak gerekiyor ..
    bu denli bir yalnızlığa bilerek ulaşmak nasıl birşeydir kim bilir..
    (06.04.2007 18:50)

lise

    3 değil de 5 yıl sürerse hafiften kabak tadı vermeye başlaması muhtemel , hayat görüşünün ve kişiliğin zemininin oluşturulduğu son "eğitim" basamağı.
    (06.04.2007 18:37)

sigara

    çok yavaş ölüme neden olduğu için ve insanlar yaşarken kendilerine ölümü konduramadıkları için aslında gerçekten öldürdüğü bünye tarafından kabul edilmediği için bırakılmayan birşey.
    tam olarak bir hastalık saptanmadan bu illetin bırakılmak istenmemesi durumu ancak böyle açıklanabilir..
    (06.04.2007 10:33)

memento mori

    klasik alman edebiyatındaki eski dönemlerde kullanılan bir terim aynı zamanda.
    (06.04.2007 18:30)

sayfa: 1-2-3-4-5

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.